Böckerna om Claire Randall.

Jag ÄLSKAR böcker. En väldigt bra bok jag läst, vilket var för ganska länge sedan, heter Främlingen och är skriven av Diana Gabaldon. Den tillhör en serie som handlar om Claire Randall.

Claire är på en andra smekmånad efter andra världskriget med sin man, Frank Randall, i Skottland. En dag när hon är ute och plockar blommor vid en stenkrets åker hon plötsligt tillbaka i tiden till 1743. Där stöter hon på Jamie Fraser. Alla tror att hon är en spion, även om de inte kan bestämma sig för om hon är fransk spion eller engelsk. Några engelska män torterar henne för att få veta sanningen och då hjälper några skottar henne. Hon gifter sig med en av dem, Jamie Fraser, för att inte bli hängd som spion. Efter ett tag berättar Claire för Jamie att hon kommer från en annan tid, samtidigt berättar hon att det ska bli krig där alla stora klaner nästan blir utrotade. De reser till Frankrike för att försöka stoppa Charles Edward Stuart från att någonsin åka till Skottland, då skulle han inte kunna ta tillbaka kronan eller starta ett krig. Det är en underbar bok med mycket spänning och romantik.
Nu blev det här en bokreccension, vilket jag inte tänkt, men jaja. Den är verkligen skitbra och alla de andra böckerna också. De andra heter: Slända i bärnsten, Sjöfararna, Trummornas dån, Det flammande korset och Snö och aska.
Rekomenderar dem starkt.

Alicia Keys

image30

Alicia Keys har kommit ut med ett nytt album, As I am, med bl.a hit singeln No One. Jag har inte hört alla låtarna, men de jag hört har varit väldigt bra. Det har faktiskt varit den största försäljning av en kvinnlig artists album sedan 2004. Alicia är en av mina favorit artister och det var tråkigt att det tog så lång tid mellan denna skivan och den tidigare. I alla fall är den här nu och jag är väldigt glad för det. :)

När Alicia Keys bestämde sig för att starta en karriär, berättade hennes mamma att hon inte tyckte om att Alicias artist namn skulle vara Alicia Augello-Cook, vilket är hennes riktiga namn. Så Alicia började se sig om efter ett nytt efternamn. Hon ville först heta wild, men hennes mamma hatade det namnet, hon sa det fick henne att låta som en strppa. Så Alicia bestämde sig för Keys. Hon sa, "It's like the piano keys. And it can open so many doors."

Hej allihopa!

Jag vet, jag har inte skrivit på ett år! Men jag råkade glömma bort att jag hade en blogg och nu har jag tänkt börja skriva igen :)