Jag

I ett försök att göra bloggen lite perosnligare tänkte jag berätta lite om mig själv. Jag är 14 år och älskar att läsa, sjunga, dansa och skådespela. På min fritid är jag med mina kompisar och läser, och kollar på film! Det glömde jag att säga, jag älskar  film också :) Jag har långt mörkbrunt hår, men jag vill egentligen ha det både längre och mörkare, brun-gröna ögon även om de ibland bytar färg. Ibland är de jätte bruna, ibland jätte gröna, men oftast lite blandat. Jag är väldigt utåtriktad och inte det minsta blyg, jag har inte heller något emot att löjla mig eller komma med korkade komentarer för att höja stämningen, det är faktiskt min specialitet.
Jag bor på i Varberg och går på Bläshammarskola, har bra betyg och är relativt nöjd med mitt liv. När jag blir 18 planerar jag att åka till USA som utbytesstudent och i sommar ska jag till Frankrike. Jag ska konfirmera mig den 24 maj, vilket förstörde Bali resan, och det är med konfirmations-packet jag åker till Frankrike. (kostar bara tusen kr) Jag hoppas det blir kul och att du lärt dig lite grann om mig. Here is a kort på mig; image36

Förtrollad

Till och med som barn hade Ana Donovan förstått att den gåva hon fått hade sitt pris, och den hade gett henne både smärta och glädje. Hon var en healer, och hade för länge sedan lärt sig att hon bara skulle skada sig själv om hon försökte bära hela världens smärta och olycka på sina axlar. Och eftersom hennes gåva krävde att hon kände mer, lärde hon sig att söka friden.

 Då sexåriga Jessie Sawyer dör upp i Anas trädgård, sprudlande av energi, och spottade ur sig frågor fortare än Ana kunde besvara dem, förändrades tillvaron totalt. Hennes nya vän och granne hade dessutom en stilig far, författaren Boone Sawyer, som skrev sagor om häxor, prinsessor och drakar. Kanske var det ödet som sammanfört henne med en man som visade intresse för det magiska? Ana hoppades det, men när Jessie skadade sig allvarligt och Ana utan att tveka använde sin helande förmåga för att försöka rädda henne, var Boones ansiktsuttryk allt annat än förstående...
Nora Roberts

Den tredje boken i miniserien om släkten Donovans arv. Den är väldigt bra, lite seg i början men jätte bra i slutet. Jag ger den betyget 7-/10.

En unik gåva.

Sebastian Donovan upptäckte sin kraft tidigt. Arvet som gjorde honom till det han var behövde inte förklaras. Inte heller behövde någon påpeka att han fått en gåva som var något utöver det vanliga. Visonerna han fick var inte alltid trevliga, men de var vanligtvis fascinerande. Dessutom kom de till nytta då han hjälpte polisen i sökandet efter brottslingar eller försvunna personer.

Privatdektektiven Mel Sutherland tog visserligen risker, men alltid efter att ha övervägt följderna noga. När vännernas lille son kidnappades gjorde hon allt för att hitta honom, fast hon kom ingenvart. Ändå tog det emot att gå med på väninnans att ta hjälp av Sebastian Donovan. Vad skulle en lurendrejare kunna åstadkomma, förutom stora rubriker i tidningarna? Även om förnuftet sa henne att hon borde protestera fanns det något djupare som manade henne att lita på honom...
Nora Roberts

Den andra boken i miniserien om släkten Donovans arv. Jag tyckte väldigt mcket om den och gillar kontrasterna i den, t.ex mellan huvudrollsinnehavarna. En underbar bok som får betyget ett snäpp över den förra, 8/10.

I dina ögons djup

Ortsborna som själva sett Häxträdet och mindes då det föll, nämnde ofta att Morgana Donovan fötts den dagen. Några sa att et var ett tecken, andra menade att det var en tillfällighet. Manusförfattaren Nash Kirkland tyckte att det var en idé som man kunde basera en berättelse på. Att försörja sig på vampyrer och varulvar som smög omkring om natten var det bästa han visste. Han hoppades att Morgana Donovan, Montereys favorit häxa, skulle kunna hjälpa honom skapa historien till hans nästa film.

Det verkade nästan vara något magiskt med henne. I Morganas ögon kunde han skymta glimtar av en annan värld, en annan tid. Fast gåvan att skapa magi hade han svårt att tro på.Tricken hon försökt övertyga honom med var väl just det, i förhand förberedda trick med specialeffekter. Visst förstod Nash att försäljningen av kristaller och "magiska" föremål i hennes affär mångdubblades om folk trodde hon faktiskt var häxa Och realisten i honom vägrade in i det sista att tro henne, men romantikern hade betydligt svårare att motstå den lockande mörka kvinnan med gräddvit hy...
Nora Roberts


Det här är den första boken i en miniserie med fyra böcker serien av Nora Roberts. Roberts är en av mina favorit författare och hon har skrivit denna bok om magi på sätt som nästan får det att verka möjligt. Jag tyckte väldigt mycket om boken och ger den betyget 7/10.

Bella

När Bella presenteras för Ruperts familj får hon ett minst sagt frostigt mottagande. En ung skådespelerska med en suspekt bakgrund och tvivelaktigt rykte är knappast den svärdotter som den rika bankfamiljen Henriques tänkt sig, hur firad och vacker hon än är.
  Bellas fiende nummer ett är Ruperts kusin Lazlo - cool, smart och attraktiv. Han gör allt för att sätta krokben för bröllopsplanerna utan att Bella egentligen begriper varför.
  En dag dyker Bellas stora kärlek från gamla tider oväntat upp och blandar sig i spelet. Och plötsligt är hon inte längre så säker på vad hon vill.
  Så händer det ofattbara - hon blir kidnappad. De långa dygnen i skräck och ovisshet får henne att inse vad - och vem - hon vill leva för. Om hon överlever.   Skriven av Jilly Cooper

Det här är en av de bästa böcker jag någonsin läst. Man tror att man vet precis vad som ska hända, men så är det inte ens i närheten. Jag trodde  inte att den skulle vara så bra när jag började läsa den men när jag väl börjat kunde jag inte sluta. Jag läste oavbrutet i fyra timmar, jag skulle säkert ha läst längre men efter de timmarna tog boken slut. Jag ÄLSKADE den, det kanske börjar bli lite tjatigt nu, för det säger jag ju om nästan alla böcker jag läser, men den här är bättre än alla de andra jag skrivit om. Helt otrolig! Betyg: 10/10

En gåtfulll man

Han tänkte på kvinnan alldelels för mycket och alldeles för ofta. Det gjorde Liam Donovan rasande. Då man ägde magiska krafter var man tvungen att kunna kontrollera sig. Redan som barn hade han fått lära sig att ta ansvar, men även att njuta av fördelarna som kraften gav. Då och då flydde Liam från ansvaret och tillbringade en tid i ensamhet, men han visste att det var omöjligt att undlsippa sitt öde.

Rowan Murrays mål med vistelsen i vänninans stuga var att finna sig själv, få rätsida på vad hon ville med sin framtid. Var ett tryggt liv med Alan, några hus bort från föräldrarna, och jobbet som lärare verkligen vad hon önskade sig? Efter mötet med grannen visste hon varken ut eller in. Hon drogs till den stilige Liam Donovan med en kraft som hon aldrig kunnat föreställa sig. Men varför fick hon känslan av att han dolde något för henne, något som var avgörande för deras framtid? Skriven av Nora Roberts.

En fantastisk bok som ingår i en miniserie med fyra böcker, En gåtfull man är den sista. De tee första handlar om syskonen Morgana, Sebastian och Anastasia som är släktingar till Liam. De är alla väldigt bra, och jag älskar dem! Har läst alla minst två gånger. Jag ger En gåtfull man betyget 9/10. Nora Roberts skriver alltid bra böcker och är definivtivt min favorit författare, hon är bäst helt enkelt.
// Amanda

Brytningstid

Virginia, Amerika 1812
Sweet Briar står på konkursens rand och Virginia Hughes är beredd att göra allt för att rädda tobaksplantagen.
Sedan föräldrarna omkommit är hon dock helt i händerna på greven av Eastleigh, en farbror hon aldrig träffat. Hon har inget annat val än att bege sig till England för att be om ett lån.

Samtidigt i England.
Aldrig skulle Devlin O'Neill glömma det han sett som tioåring - hur greven av Eastleigh högg huvudet av hans far för att denne deltagit i upproret för ett fritt Irland.
Sedan dess har Devlin drivits av tanken på hämd. Så när en oväntad möjlighet dyker upp tvekar han inte:
Grevens brorsdotter är på väg från Amerika till England och skeppet hon färdas på kommer att korsa hans väg. En illasinnad plan tar form.   Skriven av Brenda Joyce.


Det här är min absoluta favorit bok, och jag har läst många böcker. Den blyga, taniga flickan som är helt övertygad om att ingen man vill ha henne möter den hämdlystne, självsäkra och oerhört snygga mannen. Brenda Joyce drar en in i berättelsen och det känns nästan som om man står brevid och ser på. Beskrivningarna är så tydliga, allt från Virginias klara violblå ögon till de gröna, breda fälten som är Devlins. Det är en otrolig bok och jag bara älskar den! Om jag ska sätta betyg sätter jag lätt 10/10.
Rekomenderar den starkt.

Stark allians.

På flykt undan sin grymme trolovade lämnar lady Meleri Weatherby Northumberland för att aldrig mer återse sitt hem.
Mötet med Roberts Douglas blir starten på ett nytt liv i Skottland. Men tryggheten på Beloyn Castle förvandlas snart till ett inferno där hon jagas av det förflutnas skuggor. Och när en rad oförklarliga händelser drabbar Meleri börjar hon tvivla på sitt förstånd... Skriven av Elaine Coffman

Kort text på baksidan så jag ska skriva lite om den själv, så att ni vet mer.
Boken utspelar sig på sent 1700-tal och handlar om lady Meleri. Hon bestämmer sig för att rymma från sin trolovade sedan hon upptäckte hur grym han är mot djur och tjänare. Ungefär samtidigt får Robert Douglas ett brev där det står att han har en viss tid på sig att finna en engelsk brud, annars skall kungen välja ut en åt honom. Han beger sig till England och stöter på Meleri, de bestämmer sig för att gifta sig för att hon ska komma undan Philip (hennes trolovade) och han för att han ska kunna gifta sig med någon han själv valt ut. Men Robert har fler anledningar än Meleri vet om...
Robert: Han är en tillstängd person som inte vågar låta folk komma för nära inpå och som bär en djup sorg inom sig.
Meleri: Hon är väldigt utåt och envis. Hon vill inte böja sig efter andras önskemål, vilket ibland kan vara ett problem.

Det är en väldigt bra historisk roman med alla de ingredienser som är nödvändiga för en spännande, bra bok. Jag rekomenderar den definitivt, men det kommer jag förmodligen att göra med alla böcker jag skriver med. Men om ni upptäcker att du gillar samma sorts böcker som mig så vet du ju i alla fall något du skulle tycka om att läsa ;) Haha // Amanda

Böcker.

image33Hej alla. :) Om ni inte vet det så säger jag det nu, jag älskar böcker! Såå, jag tänker börja med, tja... en bokklubb här på min blogg :)  Så fort jag har läst en bok kommer jag att skriva av baksidan och berätta lite om vad jag tyckte och sedan lägga in texten här på min blogg. Hoppas du gillar böcker :)
// Amanda

YouTube

Idag var jag inne på YouTube och kollade på några videor och en av dem var Chasing Pavements med Howez18. Hade jag vetat hur man lade upp videor på bloggen hade jag gjort det, men eftersom jag inte gör det så får ni gå in och kolla själva. :P Kollade på några av hans andra videor också och de var lika bra, i alla fall de sista. Jag tror han har ett skivkontrakt men är inte säker, men han är i alla fall från England, det vet jag. :) Han har sån härlig dialekt ;) Hehe //Amanda Svensson